🔰 О технике замачивания семян
🔰Chigitni namlash texnikasi haqida
🔰 About seed wetting technique
♻️Полноценное замоченное семя насыщается водой и оболочка размягчается. Это положительно влияет на всхожесть даже на почвах с низким содержанием влаги.
🌱Когда семя увлажнится до необходимого уровня, его собирают и оставляют замачиваться на 3-4 часа. Срок хранения замоченных семян не должен превышать 12 часов. При увлажнении семян необходимо учитывать, сколько площадей засевается за один день, время, необходимое на их транспортировку в поле и другие работы.
♻️Toʻliq sifatli namlangan chigit suvga boʻrtib toʻyingan, qobigʻi yumshagan holatda boʻladi. Bu esa namligi kam boʻlgan tuproqlarda ham unib chiqishiga ijobiy taʼsir koʻrsatadi.
🌱Chigit talab darajasida namlangach, bir joyga toʻplanadi va 3-4 soatga dimlab qoʻyiladi. Namlangan chigitning saqlanish muddati 12 soatdan oshmasligi zarur. Urugʻlik chigitni namlashda bir kunda qancha maydonga ekilishi, dalaga olib borish va boshqa ishlarga ketadigan vaqtlarni ham hisobga olish lozim.
♻️Full-quality soaked seed is saturated with water and the shell is softened. This has a positive effect on germination even in soils with low moisture.
🌱When the seed is moistened to the required level, it is gathered together and left to soak for 3-4 hours. The storage period of soaked seed should not exceed 12 hours. When moistening the seeds, it is necessary to take into account how many areas are planted in one day, the time it takes to transport them to the field and other work.


